اتو بخار سرمی، از جمله جدید ترین و محبوب ترین انواع اتو بخار موجود در بازار بوده که با قدرتی زیاد و عملکردی عالی در اتوکشی، تبدیل به یکی از برترین اتو بخار های حال حاضر شده است. قدرت بالای تولید بخار و عملکرد بسیار مناسب این نوع از اتوها در هنگام اتوکشی، باعث شده است تا کاربر بتواند انواع مختلف لباس با هر نوع پارچه را به آسانی اتوکشی نماید. دلیل آن که به این اتوها سرمی می گویند، مخزنی است که همچون سرم در بالای سر اتو واقع شده و اجازه خروج آب را به صورت قطره ای فراهم می کند. این نوع اتو می تواند برای استفاده در مزون ها و مصارف خانگی مورد استفاده قرار گرفته و در محافظت از لباس ها نقش مهمی را داشته باشد. در این مطلب به طرز استفاده از اتو سرمی و سایر موارد مربوط به آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با اجزای اتو سرمی
انواع مدل های مختلف اتو بخار سرمی که به آن اتو گرانشی نیز می گویند، امکان اتوکشی بسیار سریع و حرفه ای را با قدرتی بسیار بالا برای شما فراهم می کند. از جمله اجزای اتو سرمی باید به یک لوله، یک فنر متصل به لوله، یک مخزن جداگانه جهت ریختن آب و صفحه اتو فلزی اشاره کرد. در سال های گذشته، ظاهر اتو بخار سرمی به اتوهای قدیمی که صفحه ای فلزی و وزن سنگینی داشتند، شباهت داشت. هر چند به علت وجود صفحه سنگین، عملکرد اتوکشی این اتوها خوب بود، اما به دلیل عدم تولید بخار، بازدهی کمتری داشتند. ولی امروزه با وجود مخزنی جداگانه با حجم حدودا ۳ لیتر که با آب جوشیده یا مقطر پر می شود، این اتوها در زمان اتوکشی، بخار بسیار کاربردی و مناسبی تولید می کنند.
آمادهسازی اتو سرمی برای استفاده
پس از آن که برای خرید اتو سرمی اقدام کردید، یک دفترچه راهنما به همراه دستگاه به شما ارائه می شود. در این دفترچه، طرز استفاده از اتو سرمی را به شما توضیح داده است و شما با کمک آن می توانید به آسانی دستگاه را نصب نمایید. برای آماده سازی اتو سرمی به منظور استفاده از آن، باید پس از وصل کردن شلنگ از مخزن آب به دسته اتو، مخزن را از نقطه ای آویزان نمایید تا آب به راحتی به بخش تولید بخار اتو منتقل شود. در حین کار لازم است تا شیر مخزن کمی باز باشد و هنگام بسته بودن شیر مخزن، برای جلوگیری از چکه کردن آب بر روی لباس، باید شیر مخزن را ۱ الی ۲ دور بچرخانید.
نحوه استفاده از اتو سرمی
طرز استفاده از اتو سرمی برای اتوکشی لباس و پارچه بسیار آسان است. این اتوها نیز مانند هر اتویی، یک دسته برای عملکرد بهتر دستگاه دارند. برای استفاده از این اتو لازم است تا در ابتدا یک فضا مناسب جهت قرار دادن این دستگاه در نظر بگیرید. سپس مخزن اتو را به چوب لباسی یا میله ای که در ارتفاع بالایی است، نصب کنید. اکنون نوبت آن است تا لوله موجود در جعبه اتو را از یک سمت به مخزن و از سمت دیگر به اتو وصل کنید. از نکات مهم در یادگیری طرز استفاده از این اتو مخزن دار، نحوه درست پر کردن مخزن آب است. این مخزن در بالای اتو و در نزدیک دسته قرار دارد. لازم است تا درب مخزن را باز کرده و با پارچ یا فنجانی با دهانه باریک، آب مقطر یا جوشیده را داخل مخزن بریزید. دقت کنید که سطح آب از نشان دهنده MAX بیشتر نشود. سپس برای عدم نشتی آب، درب مخزن را محکم ببندید.
روشن کردن اتو و انتظار برای گرم شدن
با روشن کردن اتو سرمی، باید اجازه دهید تا صفحه فلزی آن کاملا گرم شود. به طور معمول به علت بزرگ بودن این صفحه فلزی، نیاز خواهد بود تا شما در حدود ۵ دقیقه برای گرم شدن آن انتظار بکشید. در صورتی که شما صفحه محافظ اضافه بر روی اتوی خود نصب کرده اید، لازم است پیش از شروع اتوکشی، آن را محکم کرده و پس از آن اتو را به برق وصل کنید. پس از گرم شدن اتو و تنظیمات دمایی، می توانید فرآیند اتوکشی پارچه و لباس را شروع کنید.
تنظیم میزان بخار
از نکات مهم برای جلوگیری از آسیب به لباس که لازم است در اتوکشی ها آن را رعایت کنید، مناسب بودن دمای تنظیم شده اتو و تتظیم میزان بخار آن بر اساس نوع پارچه لباس است. بعضی از پارچه ها حتی با دماهای پایین نیز صاف و بدون چروک می شوند. حال آن که پارچه های ضخیم به دما و بخار بالاتری برای اتوکشی نیاز دارند. شما می توانید در زمان اتوکشی، دکمه تولید بخار اتو به طور پیوسته را فشار داده و به این ترتیب، بخار تولید شده بیشتر و عمل اتوکشی بهتر انجام می پذیرد. زیرا با زدن این دکمه، سیستم تولید بخار قوی اتو، بخار را با فشاری بالا و به طور پیوسته به سطح پارچه رسانده و ترکیب حرارت و بخار بالا، چروک های عمیق و سرسخت پارچه را به راحتی از بین می برند.
اتو کشیدن لباس های مختلف (نواحی حساس، پارچه های ظریف)
از جمله دلایلی که باعث می شود اتوهای سرمی برای پارچه های حساس مناسب باشند، چگونگی انتقال حرارت به پارچه است. در اتوهای معمولی، صفحه داغ با پارچه تماس مستقیم پیدا کرده و در مواقعی موجب سوختگی یا برق افتادگی بعضی از پارچه ها به ویژه پارچه های تیره یا ظریف می شود. حال آن که در اتوی سرمی، بخار آب با فشار بالا از منافذ صفحه اتو خارج شده و مستقیما روی پارچه برخورد می کند. در نتیجه این بخار علاوه بر نرم شدن الیاف پارچه و رفع چروک ها، به علت تماس مستقیم با پارچه، به آن آسیبی نمی رساند. از طرفی، دمای صفحه در اتوی سرمی به صورت یکنواخت تر پخش شده و هیچ نوع لکه سوختگی ایجاد نمی کند. برای همین است که این اتوها، برای پارچه های حساس و ظریف بسیار مناسب هستند.
نکات ایمنی هنگام استفاده
در ادامه آموزش طرز استفاده از اتو سرمی، لازم است به برخی نکات مهم ایمنی که باید در زمان استفاده اتو سرمی به آن دقت کنید، اشاره کنیم:
- هنگام استفاده از اتو، نباید آن را بر روی زیپ، دکمه ها و دیگر تزئینات غیر پارچه ای به صورت مستقیم قرار دهید، چرا که این کار موجب آسیب رساندن به صفحه اتوی شما می شود.
- برای جلوگیری از آسیب دیدن صفحه فلزی اتو، لازم است در زمان عدم استفاده از آن، اتو را به طور عمودی قرار دهید. چرا که با این کار اتو در حالت ایمن و همچنین آماده برای استفاده بعدی قرار خواهد گرفت.
- در زمان استفاده از بخار، باید اتو را به طور آهسته بر روی پارچه حرکت داده و اجازه دهید تا بخار کار خود را انجام دهد.
- به منظور جلوگیری از آسیب به پارچه، لازم است تنظیمات دما و میزان بخار را با توجه به نوع پارچه، تنظیم کنید.
- از جمله نکات بسیار مهم آن است که حتما پس از هر بار استفاده و خاموش کردن دستگاه، آب اضافی درون مخزن را خالی کنید تا بدین ترتیب از تشکیل رسوب جلوگیری شود.
- اگر بدنه اتو برق دارد، احتمال دارد خطر برق گرفتگی برای شما ایجاد شود. پس فورا اتو را از برق کشیده و به تعمیرکار بسپارید.
نگهداری و تمیز کردن اتو سرمی
پس از آشنایی با طرز استفاده از اتو سرمی، لازم است بدانید که روش های مختلفی برای نگهداری و مراقبت از این اتو وجود دارد که رعایت آن ها، سبب افزایش عمر مفید دستگاه شما خواهد شد. در ادامه به این نکات توجه می کنیم:
- جرم گیری و تمیز کردن اتو با محلول آب و سرکه هر ماه یکبار
- استفاده از پارچه آغشته به آب و صابون برای تمیز کردن کف اتو در صورتی که جنس صفحه آن فولاد ضد زنگ است.
- استفاده از پارچه آغشته به آب و کربنات دو سود برای تمیز کردن کف اتو در صورتی که جنس صفحه آن آلومینیومی است.
- پر کردن مخزن آب اتو تا حد مجاز آن
- عدم بستن سیم به دور اتو تا خنک شدن کامل آن برای عدم آسیب به سیم
- پر کردن مخزن اتو با آب و سرکه و زدن دکمه اسپری اتو برای عدم رسوب آب در منافذ آن
- تعمیر دستگاه در صورت عدم روشن شدن لامپ قرمز داخل اتو که نشانه سوختن المنت آن است.
- عدم اتوکشی بر روی قسمت های زیپ، قلاب، سگک و قسمت های سنگ دوزی شده لباس به علت عدم خراشیدگی کف اتو